Hastaneye doktora gidenler dikkat: Yüzde 542 zam geldi

Sağlıkta Katılım Payları Yeniden Düzenlendi

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte sağlıkta katılım paylarında önemli değişiklikler yapıldı. Artık birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık ocağı ve sağlık merkezlerinde hekim ve diş hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacak.

İkinci basamak sağlık hizmeti sunan devlet hastaneleri gibi kurumlarda muayene katılım payı 20 lira olarak belirlendi. Üçüncü basamak sağlık hizmeti veren eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde ise katılım payı 45 lira olarak uygulanacak.

Aile hekimlerinin sevk ettiği hastalara yapılan muayenelerde ise belirlenen katılım payları yüzde 50 indirimli olarak tahsil edilecek. Yapılan düzenleme 15 Ocak 2025 tarihinden geçerli olup, 10 gün geriye dönük olarak uygulanacak.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, eğitim araştırma hastanelerindeki muayene ücretlerine yüzde 542 oranında zam yapıldığı bilgisi verildi.

Related Posts

1200 çalışanı olan 3 kahve devi iflasın eşiğinde

Almanya’nın ikonik kahve, çay ve şekerleme markaları Arko, Hussel ve Eilles, ekonomik kriz ve tüketici davranışlarındaki köklü değişimler nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde faaliyet gösteren üç marka için …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …