Adana’da Bahar Sezonunda Hayvan Kırkımı Başladı

Adana’da Baharla Birlikte Hayvan Kırkma Mesaisi Başladı

Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta önemli merkezlerinden Adana’da, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte üreticilerin hayvan kırkma çalışmaları hız kazandı.

Nisan ayındaki yağışların ardından havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Adana’nın Kozan ilçesinde güneşin yüzünü göstermesi, özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerini harekete geçirdi. Ilıca Mahallesi’nde bulunan üretici Emrah Doğan ve ailesi, keçi kırkma çalışmalarına başlarken, Doğan, bu işin bir berberlik mesaisinden daha zor olduğunu belirtti.

Emrah Doğan, 250 küçükbaş ve 50 büyükbaş hayvanıyla baharın gelmesiyle birlikte hayvanlarının bakımlarına başladıklarını ve hayvanların serin kalması ve sağlıklı olmaları için çalıştıklarını ifade etti. Doğan, “Kurban Bayramı öncesinde hayvanların sağlıklı ve bakımlı olması gerekiyor. Bu nedenle keçi ve koyunlarımızı bahar ve bayram için hazırlıyoruz. Ancak kırkım işi zorlu bir süreç. Hayvanlar alışkın değilse daha da zor hale geliyor” dedi.

Üretici Doğan, Kurban Bayramı yaklaştıkça çalışmalarının hız kazandığını ve bayram sonrası rahatlayacaklarını belirtti.

Adana’da hayvancılık yapan Canan Karalı ise kırkım çalışmalarının zorlu olmadığını, severek yaptıklarını belirterek, “Baharla birlikte kırkım süreci başladı. Bu yıl iklim değişikliği nedeniyle yayla göçleri gecikti. Ancak serin havalar sayesinde kırkımlara başladık. Günlük ortalama 25 hayvanı bakıyoruz” dedi. – ADANA

Related Posts

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.