Adana’da Gübre Denetimi Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında Adana’da gübre bayileri ve üretim tesislerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Bakanlığın, çiftçilerin güvenli gübreye erişimini sağlamak, verimli ve sürdürülebilir üretimi desteklemek amacıyla başlattığı denetim seferberliği Adana’da devam etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu’nun da katıldığı çalışmada ekipler, gübre satışı yapan firmaları denetledi.

Ürünlerin bandrolünü kontrol eden ekipler, gübre muhafaza depolarını inceledi.

Kökçüoğlu, gazetecilere, çiftçilerin taklit veya tağşişe uğramış gübrelerden korunmasının amaçlandıklarını söyledi.

Kentte 16 ekiple denetimleri sürdürdüklerini belirten Kökçüoğlu, “İlimizde faaliyet gösteren 1195 gübre satış bayisi ve 495 gübre üretim işletmesini denetliyoruz. Denetimlerde depoların fiziki uygunluğuna bakılıyor, ürünlerin karekod ve etiket bilgileri takip sisteminden kontrol ediliyor.” dedi.

Kökçüoğlu, sağlıklı, kaliteli ve yönetmeliğe uygun gübre satmayan işletmelere cezai işlem uygulayacaklarını bildirdi.

Related Posts

Eyyübiye’de Gıda Denetimleri: 4 İşletmeye Ceza

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde hijyen ve son kullanma tarihine uymayan 4 işletmeye ceza kesildi.

1200 çalışanı olan 3 kahve devi iflasın eşiğinde

Almanya’nın ikonik kahve, çay ve şekerleme markaları Arko, Hussel ve Eilles, ekonomik kriz ve tüketici davranışlarındaki köklü değişimler nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde faaliyet gösteren üç marka için …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.