Bakan Bolat’tan Irak ile ticaret açıklaması: Yeni adımlar atmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanını Türkiye’de Ağırladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetiyle Türkiye’yi ziyaret eden Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yi Esenboğa Havalimanı’nda karşıladığını duyurdu.

Erdoğan ve Sudani başkanlığında, ikili ve heyetler arası toplantıların gerçekleşeceğini belirten Bolat, “Bu toplantılar, son yıllarda hızla gelişen Türkiye-Irak ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasına önemli katkılar sağlayacak. Türkiye ve Irak arasındaki 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşma hedefimize kararlılıkla ilerleyerek, Kalkınma Yolu Projesi ve yeni sınır kapıları gibi girişimlerle ticaretimizi daha da güçlendireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Bolat, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilere büyük katkı sağlamasını umut ettiğini belirtti.

Related Posts

Eyyübiye’de Gıda Denetimleri: 4 İşletmeye Ceza

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde hijyen ve son kullanma tarihine uymayan 4 işletmeye ceza kesildi.

1200 çalışanı olan 3 kahve devi iflasın eşiğinde

Almanya’nın ikonik kahve, çay ve şekerleme markaları Arko, Hussel ve Eilles, ekonomik kriz ve tüketici davranışlarındaki köklü değişimler nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde faaliyet gösteren üç marka için …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.