Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı’na ilişkin değerlendirme

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulu kapsamında hazırlanan 2024-2030 Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Cevdet Yılmaz, eylem planının, coğrafi verinin ulusal politika ve karar alma süreçlerindeki kritik rolünü güçlendirmek, yerli ve milli teknoloji çözümleriyle dijital yönetim kapasitesini artırmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının öncülüğünde ve paydaş kurumların katkılarıyla hazırlandığını kaydetti.

Planla, e-Devlet ile bütünleşik bir coğrafi bilgi sistemi kurmayı, karar destek sistemlerini güçlendirmeyi, yapay zeka ve büyük veri analitiğini coğrafi bilgi endüstrisine entegre etmeyi ve afet yönetimi, tarım, enerji sektörlerinde coğrafi veriye dayalı stratejiler geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, şunları belirtti:

“Bu kapsamda kamu, üniversite ve özel sektör işbirliklerini desteklemeye önem veriyoruz. Plan kapsamında 5 ana amaç, 26 hedef ve 101 eylem belirlenerek, coğrafi bilginin doğru, güvenilir, güncel ve standartlara uygun şekilde üretilmesi ve paylaşılması için somut adımlar atıldı. Türkiye’nin mekansal veri yönetiminde uluslararası düzeyde rekabet gücünü artıracak bu stratejinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Related Posts

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.