4 Yaşında Kendi İşini Kurup Limonata Satarak 11 Yaşında Milyoner Olan Kızın İlginç Hikâyesi

Teksaslı küçük kız Mikaila Ulmer, 4 yaşındayken kendi tarifini ürettikten sonra 11 yaşındayken ise markasını ortaya çıkarıp milyoner olmayı başardı.

Tarifin nasıl ortaya çıktığına ve kısa sürede neredeyse tüm Amerika’ya yayıldığına dair ilham verici hikâyeye birlikte bakalım.

Her şey, evinin önünde kendi yaptığı limonatalarını satmasıyla başladı.

2004 doğumlu Mikaila Ulmer, henüz çok küçük yaşlardayken evinin önünde limonata satıyordu. Bu limonatayı, büyükannesinin 1940’lerdan kalma tarif defterinden esinlenerek ortaya çıkarmıştı.

İçinde keten tohumu olan bala sahip bir limonataydı. Mahalledeki herkes severek alıyordu ve bölgedeki bir pizza işletmesi bir gün, ürünü tedarik etmesini istedi. Mikaila böylece kendi tarifi olan limonatalarını şişeleyerek satıp kendi markasının ilk adımını atmış oldu.

Yatırım üstüne yatırım aldı.

2015 senesinde bir televizyon programına katılan Ulmer, 60 bin dolarlık yatırım aldı ve Barack Obama ile görüşmek için Beyaz Saray’a gitti. 2017 senesinde ise “Me & the Bees Lemonade” adlı markası, 80 bin dolar daha yatırım aldı.

Ulmer, henüz 11 yaşındayken 11 milyon dolar kazanmıştı bile.  Artık limonataları, Amerika Birleşik Devletleri’nin pek çok eyaletinde, 1500’den fazla mağazada satılıyor. Satılan her limonatanın kârının %10’unu ise arıları koruma kuruluşlarına bağışlıyor. Üstelik tüm bunların hepsini, öğrencilik hayatına devam ederken yapıyor.

Mikaila Ulmer’in küçük yaşta ulaştığı başarı öyküsü gibi ilham verici hikâyelerin devamının gelmesini istiyorsanız veya önerileriniz varsa yorumlara yazın!

Kaynaklar: Inspire My Kids, The Emory Wheel

Diğer başarı hikâyelerine göz atmak isterseniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir