AB’den Ürdün’e 500 milyon Euro destek

AB Konseyi Ürdün’e 500 Milyon Euro Makro Mali Yardım Sağlayacak

Avrupa Birliği Konseyi, Ürdün’e yapılacak 500 milyon Euro’luk makro finansal yardım kararının üye ülkeler tarafından onaylandığını duyurdu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, AB yardımının Ürdün’ün ekonomik istikrarını güçlendireceği ve ülkenin iç ve dış tehditlere karşı reform çabalarını destekleyeceği vurgulandı.

Yapılan açıklamada ayrıca, mali destek ile Ürdün’ün dış finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlanacağı belirtildi ve AB’nin Ürdün’e uzun vadeli krediyi 3 taksitte göndereceği ifade edildi.

AB’nin sağladığı destek, AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

AB, yakın çevresindeki ülkelerin ekonomik kriz dönemlerinde makro-finansal desteklemeler sağlamak konusunda uzmanlaşmıştır. Bu destekler için AB, sermaye piyasalarından uygun koşullarla borçlanmakta ve ihtiyaç duyan ülkelere uygun ödeme koşullarıyla krediler sunmaktadır.

Related Posts

1200 çalışanı olan 3 kahve devi iflasın eşiğinde

Almanya’nın ikonik kahve, çay ve şekerleme markaları Arko, Hussel ve Eilles, ekonomik kriz ve tüketici davranışlarındaki köklü değişimler nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde faaliyet gösteren üç marka için …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …