Hatay’da Çilek Hasadı Başladı

Hatay’da Çilek Hasadı Başladı: Beklenen Rekolte 9 Bin 300 Ton

Hatay, onlarca ürünün yetiştiği bereketli topraklarıyla Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri konumunda. Bu bölgede ekimi yapılan ve yurt dışına ihraç edilen çileklerin hasadı başladı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bölgenin çilek üretiminde Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını belirterek, bu yıl 9 bin 300 ton rekolte beklediklerini açıkladı.

Yayladağı ilçesi başta olmak üzere Hatay genelinde 4 bin 200 dekar alanda ekimi yapılan çilekler, kendine has aroması ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Vali Masatlı ve İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen’in katılımıyla gerçekleşen çilek hasadında, bölgedeki rekolte ve ürün kalitesi incelendi. Vali Masatlı, “Yayladağı’nın çilek üretiminde ülke genelinde ikinci sırada olduğunu belirterek, “Bu sene çilekten 9 bin 300 ton rekolte bekliyoruz” dedi.

Hatay Valisi Masatlı, Yayladağı’nın doğasıyla, deniziyle ve ürettiği ürünlerle ülkemizin önemli ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, çilek üretiminin bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Yayladağı çileğinin Türkiye’de ve yurt dışında talep gören bir çilek türü olduğunu belirten Vali Masatlı, bu yıl hava şartlarına bağlı olarak yaşanan don felaketinin bölgeyi fazla etkilemediğini ifade etti.

Related Posts

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.