Meta’dan dolandırıcılık uyarısı: Para göndermeden önce bu güvenlik araçlarını kullanın

Yatırım Dolandırıcılıklarına Karşı Dikkatli Olun

Şirket yetkilileri, yatırım dolandırıcılıklarının genellikle hızlı ve risksiz kazanç vaadiyle insanları kandırdığını söylüyor. Bu tür dolandırıcılıklar genellikle şirket hisseleri, kripto paralar, gayrimenkuller veya değerli metaller gibi varlıklar üzerinden gerçekleştiriliyor.

Dolandırıcılar, insanlara sosyal medya, e-posta, mesajlaşma uygulamaları veya telefon aracılığıyla ulaşarak “özel yatırım fırsatları” sunuyor ya da “ücretsiz yatırım eğitimlerine” davet ederek sonunda pahalı koçluk hizmetleri için ödeme yapmaları yönünde baskı kurabiliyor.

Ödeme dolandırıcılıkları da sıkça karşılaşılan bir yöntem. Dolandırıcılar, kendilerini gerçek satıcı gibi göstererek platformlarda ürün teslim edilmeden önce ödeme talep edebiliyor ve ortadan kaybolabiliyorlar.

Bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmak için şirket, güvenlik araçları ve içgörüler sunuyor. Kullanıcıları dolandırıcılıklardan korumak amacıyla geliştirilen araçlar arasında Marketplace Messenger uyarıları, tanınmış kişiler için video ile doğrulama özelliği ve gizlilik ayarları kontrolü bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların bu tür dolandırıcılıkları fark etmelerine yardımcı olacak ipuçlarını da paylaşıyor. Bunlar arasında “Yatırım tavsiyesi alırken dikkatli olun”, “Teklif çok iyi görünüyorsa muhtemelen gerçek değildir” ve “Yalnızca tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilere para gönderin” önerileri yer alıyor.

Meta, organize dolandırıcılık girişimlerine karşı mücadelesini sürdürerek dünya genelinde dolandırıcılık merkezlerine bağlı hesapları tespit edip kapatmaya devam ediyor. Aynı zamanda eğitim çalışmalarına yatırım yaparak insanları dolandırıcılıklara karşı bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Şirket, yapay zeka destekli araçlar sayesinde dolandırıcılık, kimlik avı ve sahtekarlık girişimlerini tespit edip önlemeye yardımcı olan “Llama Defenders Programı”nı da başlattı. Bu sayede çevrim içi güvenlik konusunda daha fazla destek sağlanması amaçlanıyor.

Related Posts

1200 çalışanı olan 3 kahve devi iflasın eşiğinde

Almanya’nın ikonik kahve, çay ve şekerleme markaları Arko, Hussel ve Eilles, ekonomik kriz ve tüketici davranışlarındaki köklü değişimler nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde faaliyet gösteren üç marka için …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …