Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Şehirler Arası Yolculuklarda Benzin İstasyonlarıyla Marketler Arasındaki Fiyat Farkı

Şehirler arası yolculuklarda mola verilen benzin istasyonları, gıda fiyatlarıyla adeta havalimanlarıyla rekabet ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar nedeniyle, mola verilen her istasyon da bütçeleri zorlayabiliyor.

Araştırmalar, marketlerde 30 liraya satılan bir çikolatanın, Tekirdağ–İstanbul güzergâhında yer alan bir akaryakıt istasyonunda 100 liraya satıldığını ortaya koydu. Benzer şekilde, diğer atıştırmalık ürünlerde de market fiyatlarıyla benzin istasyonu fiyatları arasında en az iki kat fark bulunuyor.

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri nedeniyle havalimanlarındaki fiyatların yüksek olduğu bilinirken, şehirler arası otoyollarda yer alan dinlenme tesislerinin de bu fiyat seviyelerine yükselmesi dikkat çekiyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) endekslerine göre, market fiyatlarıyla tarla fiyatları arasındaki fark, yaş sebze ve meyvelerde olduğu kadar ambalajlı ürünlerde de gözlemleniyor.

Uzmanlar, akaryakıt fiyatlarının arttığı ekonomik koşullarda sürücüleri yolculuk öncesinde temel ihtiyaçlarını marketlerden temin etmeleri konusunda uyarıyor. Bu sayede yolculuk sırasında beklenmedik ek maliyetlerden kaçınılabileceği belirtiliyor.

Related Posts

1200 çalışanı olan 3 kahve devi iflasın eşiğinde

Almanya’nın ikonik kahve, çay ve şekerleme markaları Arko, Hussel ve Eilles, ekonomik kriz ve tüketici davranışlarındaki köklü değişimler nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde faaliyet gösteren üç marka için …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.