Bu Altcoin’de Güvenlik İhlali: Milyonlarca Dolar Tehlikede!

Yakın tarihli bir gelişmede, merkezi olmayan borsa ve altcoin VELO’nun arkasındaki Velodrome ve Aerodrome, resmi web sitelerinin bir güvenlik tehlikesine kurban gittiğini ortaya koyarak kullanıcılarına acil uyarılarda bulundu. Bir alan adı sistemi (DNS) saldırısı olduğundan şüphelenilen bu endişe verici olay, kötü niyetli aktörlerin kullanıcıları kimlik avı sitelerine yönlendirmeye çalışması nedeniyle kullanıcı fonları için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. İşte detaylar…

Velodrome ve Aerodrome platformlarına DNS saldırısı

Merkezi olmayan finans (DeFi) topluluğu, Velodrome ve Aerodrome’un web sitelerinin, özellikle de velodrome.finance’in bir DNS saldırısı gibi görünen bir şekilde ele geçirildiğini açıklamasıyla sarsıldı. Bu tür bir siber saldırı, bilgisayar korsanlarının bir sitenin kontrolünü ele geçirmesine ve potansiyel olarak kullanıcıları fonlarını hortumlamak için tasarlanmış kötü niyetli sözleşmelere yönlendirmesine olanak tanır.

Hem Velodrome hem de Aerodrome tarafından acil uyarılar yayınlandı ve kullanıcılara bir sonraki duyuruya kadar platformlarıyla etkileşime girmekten kaçınmaları tavsiye edildi. Velodrome’un X’teki resmi ekip açıklaması durumun ciddiyetini vurgulayarak, “Ön ucumuz şu anda tehlikede. Lütfen şu an için Velodrome ile etkileşime geçmeyin. Ekip araştırıyor ve elimize ulaştığında buradan daha fazla bilgi vereceğiz.” dedi. Benzer bir bildirim Aerodrome’un X’teki resmi hesabı üzerinden de yayınlandı. Kullanıcı varlıkları üzerindeki etkinin boyutuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte, on-chain analist ZachXBT endişe verici faaliyetler tespit etti.

Altcoin fiyatı düşüş yaşadı

Belirli iki adrese 40.000 doların üzerinde para aktarıldığı tespit edildi, bu da saldırı sırasında kullanıcı fonlarının tehlikeye girmiş olabileceğini gösteriyor. Önde gelen iki merkezi olmayan borsa olan Velodrome ve Aerodrome, merkezi olmayan finans ekosisteminde önemli roller oynamakta. Şu anda OP Mainnet’teki en büyük ikinci merkezi olmayan borsa protokolü olan Velodrome, 139 milyon doların üzerinde kilitli toplam değere sahip. Bu sırada, Velodrome’un altcoin projesi VELO’nun fiyatında hafif bir düşüş olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle, 24 saatlik grafiğine bakarsak, altcoin’in yüzde 2 oranında düşüş yaşadığı görülmekte.

 TVL’ye göre Base’deki en büyük protokol olan Aerodrome, 63 milyon doların üzerinde kullanıcı fonunu elinde tutuyor. Saldırı yalnızca bu platformların güvenliğiyle ilgili soruları gündeme getirmekle kalmıyor, aynı zamanda DNS gibi yaygın olarak kullanılan protokollerin savunmasızlığının da altını çiziyor. Soruşturmalar devam ederken, merkezi olmayan finans topluluğu yüksek alarmda olmaya devam ediyor. Velodrome ve Aerodrome kullanıcılarının dikkatli olmaları ve ilgili ekiplerden gelecek güncellemeleri beklemeleri şiddetle tavsiye edilmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir