EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişiklik Yaptı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Petrol Ofisi AŞ’nin terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişiklikler yapıldığını duyurdu.

EPDK’nın aldığı kararlar, Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Buna göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde güncellenen tarifeye göre günlük depolama hizmet bedelleri şu şekilde belirlendi:

  • Benzin için metreküp başına 2,81 lira
  • Motorin için metreküp başına 3,08 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 2,90 lira

Deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri ise şu şekilde tespit edildi:

  • Benzin için metreküp başına 84,16 lira
  • Motorin için metreküp başına 93,57 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 88,59 lira

EPDK, tarifelerde indirim uygulanmayacağını ve kapasite kiralama taleplerinin en az 180 gün süreli olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Petrol Ofisi AŞ’nin iletim hizmetlerinde de değişiklik yapıldı. Bu doğrultuda, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi. Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı ise metreküp başına benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak belirlendi. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için metreküp başına 28,5 lira olarak belirlendi.

1 yıllık depolama sözleşmesi bulunan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması durumunda, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

1200 çalışanı olan 3 kahve devi iflasın eşiğinde

Almanya’nın ikonik kahve, çay ve şekerleme markaları Arko, Hussel ve Eilles, ekonomik kriz ve tüketici davranışlarındaki köklü değişimler nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Deutsche Confiserie Holding bünyesinde faaliyet gösteren üç marka için …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …