Galaxy AI Samsung Galaxy Watch Serisi’ne Geliyor

Samsung Electronics, bu yılın başlarında ilk olarak Galaxy S24 Serisi’yle birlikte tanıttığı Galaxy AI’ı daha fazla cihaza taşıma sözünü de vererek mobil cihazlarda yapay zeka dönemini başlatmıştı. Bu yaklaşım doğrultusunda Samsung Electronics, Galaxy AI’ı Galaxy Watch’a getirmeye hazırlanıyor. Yeni geliştirmeler sayesinde akıllı saatin özellikleri yapay zekanın gücüyle ileri taşınacak. Cihazda yer alan ve LLM olarak da bilinen büyük dil modeliyle geniş kapsamlı Samsung Health uygulaması birleşerek, Samsung Electronics’in bugüne kadar sunduğu en kişiselleştirilmiş deneyimini sunacak.

Samsung Electronics Mobil Deneyim İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Galaxy Ekosistem Ürün Planlama Ekibi Başkanı Junho Park, şunları söyledi: “Galaxy AI’ın gücünü ekosistemimize yaymaya devam ederek, daha fazla kişiselleştirme ve akıllı özelliklerle  tamamen yeni olanakların kapısını aralamak istiyoruz. Galaxy AI’ı Galaxy Watch’a getirerek, aslında bu sürecin yalnızca başlangıcını vermiş olduk. Çok yakında Galaxy portföyümüz genelinde daha fazla entegrasyon sunmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.”

Samsung, kullanıcıların genel zindelik durumlarıyla ilgili örüntülere ilişkin daha iyi bir kavrayış elde etmesine yardımcı olarak, anlamlı ve yönlendirici iç görüler üzerinden gelişmiş bir fitlik ve zindelik deneyimi sunma misyonuyla yola çıkıyor. Gelinen aşamada, Galaxy AI ile Samsung Health’in bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yeni özellikleri, zindelikle ilgili daha kapsamlı iç görüler sağlayarak kullanıcıları motive edecek ve böylece günlük fitlik koşullarını iyileştirmelerine yardımcı olacak. Enerji Puanı özelliğinin sunduğu uyku, aktivite ve kalp ritmi gibi kişisel ölçümlerinin birleşik analizi üzerinden, kullanıcı o günkü fitlik durumunu daha iyi anlayabilecek. Bunun yanında, cihaza eklenen LLM entegrasyonuyla, kullanıcıya aldığı puanı daha iyi açıklayan kişiselleştirilmiş iç görü mesajları gönderilecek. Wellness Guide ise sağladığı, hedefe uygun iç görüler, motivasyonel ipuçları ve yönlendirmeler üzerinden kişisel hedeflere ulaşılmasına yardımcı olacak.

Akıllı zindelik ve fitlik deneyimlerinin temelini doğru ve kapsamlı metrikler oluşturur. Yeni geliştirilen algoritmalar ve gelişmiş izleme araçları, AI ile birleştirildiğinde daha bütünsel, kişiselleştirilmiş ve uygulanabilir içgörüler sağlayacak. Kişisel zindelik iyi bir gece uykusuna bağlı olduğundan, Samsung uyku AI algoritmasını daha derinlemesine yeni uyku iç görüleri sağlamak üzere geliştirdi. Uyku Puanı için yeni geliştirilen uyku göstergeleri uyku kalitesine ilişkin daha detaylı ve doğru bir analiz sunuyor. Bu sayede kullanıcının uyku düzenini daha iyi anlayarak daha iyi alışkanlıklar geliştirmesine yardımcı oluyor. Bu yeni metrikler arasında, mevcut uyku süresi, uyku döngüsü ve uyanık kalınan süre gibi metriklerin yanında uyku sırasında hareket ve yatakta geçirilen süre gibi daha detaylı ek metrikler yer alıyor.

Yepyeni fitness özellikleri ise, daha kişisel egzersizler için, fiziksel kapasite ölçümlerini akıllı bir şekilde sunuyor. Kişisel Kalp Ritmi Bölgesi’nin mevcut beş ayrı koşu yoğunluğu derecesine ek olarak, yeni ve daha detaylı Aerobik Eşiği (AT) / Anaerobik Eşiği (AnT) Kalp Ritmi Bölgesi metrikleri, verimli bir koşu egzersizini desteklerken, hızlı bir biçimde performansı da ölçüyor. Ek olarak, bisikletçiler de Fonksiyonel Güç Eşiği (FTP) metriklerini yalnızca 10 dakikada kolayca ölçerek performanslarını yükseltmek için AI veri analizine dayalı kişiselleştirilmiş güç indeksini kullanarak adeta profesyonel bir sporcu gibi antrenman yapabiliyor. Ayrıca fitness izleme araçları da kullanıcının antrenmanlarını ve kaydettiği ilerlemeyi daha kolay takip etmesine yardımcı oluyor. Yeni Antrenman Rutini özelliği, kişiselleştirilmiş bir antrenman için çeşitli egzersizleri bir araya getirerek bir sonraki egzersize hiç ara vermeden geçilebilmesini sağlıyor. Aynı rota üzerinde mevcut ve daha önceki performansları kıyaslayabilen Yarış özelliğini kullanarak koşu veya bisiklet egzersizlerinizde kaydedilen aşamaları takip ederek, kullanıcının kendi kendini motive etmesi de mümkün hale geliyor.

Yeni özellikler, One UI 6 Watch ile yılın ilerleyen zamanlarında sunulacak olan Galaxy Watch Serisi’nde kullanılabilir olacak. Haziran ayından itibaren ise sınırlı sayıdaki Galaxy Watch kullanıcısı, One UI 6 Watch Beta’ya önceden erişme olanağı bulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir