TÜİK açıklandı: Süt ve yumurtada üretim düşüşte!

TÜİK, 2025 Şubat Ayı Süt ve Kümes Hayvancılığı Üretim Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Şubat ayına ait süt ve kümes hayvancılığı üretim verilerini yayımladı.

İnek Sütü Üretimi Geriledi

Verilere göre, ticari süt işletmeleri Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre inek sütü üretiminde yüzde 5,4 azalma yaşadı ve 857 bin 821 ton süt toplandı. Ocak-Şubat döneminde de inek sütü üretimi yüzde 1,5 azaldı.

Alt ürünlere bakıldığında, içme sütü üretimi yüzde 6,0, yoğurt üretimi yüzde 9,6, sade yağ üretimi ise yüzde 16,1 azaldı. Ayran üretimi yüzde 6,9, tereyağı üretimi ise yüzde 3,6 arttı. Ocak-Şubat döneminde yoğurt üretimi yüzde 6,2, içme sütü üretimi yüzde 1,4 oranında düştü ancak tereyağı üretimi yüzde 9,5 arttı.

Yumurta Üretiminde Çift Haneli Düşüş

Kümes hayvancılığı üretiminde ise tavuk yumurtası üretimi Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 oranında azalarak 1,55 milyar adet oldu. Kesilen tavuk sayısı yüzde 5,8, tavuk eti üretimi ise yüzde 8,2 oranında arttı.

Ocak-Şubat döneminde tavuk yumurtası üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,4 düştü. Kesilen tavuk sayısında yüzde 8,8’lik artış yaşanırken tavuk eti üretimi yüzde 11,5 arttı. Şubat ayında tavuk eti üretimi 218 bin 260 ton olarak kaydedildi.

Related Posts

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.