Wimledon, Carlos Alcaraz’dan sorulur!

Önceki gün İspanya Futbol Takımı Avrupa Şampiyonası’nda zirveye çıkarken, İspanyol sporseverler sadece bunun mutluluğunu yaşamadı. Daha 21 yaşında olmasına rağmen teniste yeni döneme damga vurmaya en güçlü aday olan Carlos Alcaraz, son şampiyon unvanıyla çıktığı Wimbledon’da Novak Djokovic’i set vermeden yenerek bir kez daha mutlu sona ulaştı.

Henüz 21 yaşında olan Alcaraz sadece bir grand slami değil; Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Roger Federer ve Djokovic’in ardından aynı yıl içinde Fransa Açık ve Wimbledon’ı kazananlar listesine adını yazdırmayı başardı.

Alcaraz büyük başarısının ardından şu ifadeleri kullandı: “Bu kupayı kazanmak benim için bir rüya. 11 ya da 12 yaşındayken bir röportaj vermiştim ve hayalimin Wimbledon’ı kazanmak olduğunu söylemiştim, bu yüzden hayalimi tekrarlıyorum. Benim için bu en güzel turnuva, en güzel kort ve tabii ki en güzel kupa.”

‘Kariyerimin sonunda, büyük adamlarla aynı masada oturmak istiyorum’ diyen İspanyol raket, “Bu benim ana hedefim. Şu anki hayalim bu. 21 yaşında dört Grand Slam kazanmış olmam önemli değil. Kazanmaya devam etmeye ve kariyerime daha fazla Grand Slam şampiyonluğu sığdırmaya çalışacağım. Kendimle ve yaptığım her şeyle gerçekten gurur duyuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir